.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Παρέμβαση του κ. Νίκου Μπούρμπου.

Αγαπητοί φίλοι,

Εδώ και αρκετό καιρό έχω γίνει λήπτης αρκετών e-mails το περιεχόμενο των οποίων μόνο θλίψη μπορεί δημιουργήσει, τουλάχιστον καθόσον αφορά την σωρεία κατηγοριών που εκτοξεύονται, αφού ουδόλως συνεισφέρει στον απώτερο στόχο, που θέλω να πιστεύω είναι κοινός για όλους, δηλαδή αυτόν της ματαίωσης κατασκευής ΧΥΤΑ στο Γραμματικό. Αποτελεί κοινό τόπο το γεγονός ότι οι κατηγορίες από όποιον και αν ακούγονται, ανεξάρτητα κατά ποίου απευθύνονται και ανεξάρτητα εάν έχουν βάση ή όχι, το μόνο αποτέλεσμα που σίγουρα θα επιφέρουν στην παρούσα κρίσιμη χρονική στιγμή είναι η πόλωση, η διάσπαση, η καχυποψία και συνακόλουθα η απομάκρυνση από τα τεκταινόμενα οποιουδήποτε θέλει πραγματικά και ουσιαστικά να συνεισφέρει στην προσπάθεια αποφυγής κατασκευής του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.
Είχα αποφασίσει να μην παρέμβω σ' αυτή τη "συζήτηση" η οποία, κατά την ταπεινή μου άποψη, όχι μόνον δεν συμβάλλει στην ενότητα, που είναι απαραίτητη αυτές τις ώρες, αλλά αντίθετα αποπροσανατολίζει από τον κοινό σκοπό, δημιουργεί εντάσεις, περισσότερα προβλήματα από αυτά που πιθανόν θα ήθελε να επιλύσει και εν τέλει λειτουργεί προς όφελος όσων επιδιώκουν την παράταση, διαιώνιση και όξυνση των διαφορών, με ότι αυτό συνεπάγεται, αντί της ομόνοιας, της συμφωνίας σε ένα πλαίσιο ενεργειών που πρέπει να γίνουν και τελικά της κοινής, προγραμματισμένης και στοχευμένης δράσης που είναι αυτή που ενοχλεί και φοβίζει.
Είμαι αναγκασμένος όμως για πρώτη και μοναδική φορά να παρέμβω για την τοποθέτηση των πραγμάτων στη σωστή τους βάση και τούτο γιατί στα πλαίσια αυτής της "συζήτησης" εμφανίστηκε εξουσιοδότηση που μου είχε χορηγήσει ο κ. Κυριάκος Γκίκας για παράσταση σε Δικαστήριο, συγκεκριμένα για την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων νομής ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών το προηγούμενο έτος, και η οποία φέρεται να επισείεται ως απάντηση σε επιστολή του κ. Νικ. Κούκη.
Είναι σαφές ότι η εξουσιοδότηση αφορά μόνον την εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης την 27/11/2009 και τίποτε άλλο πέραν αυτής. Ουδέποτε έλαβα οποιαδήποτε εντολή από τον κ. Κυριάκο Γκίκα για οποιαδήποτε άλλη ενέργεια για λογαριασμό του. Μετά τον χειρισμό της παραπάνω υποθέσεως από εμένα ο κ. Κυρ. Γκίκας επέλεξε, όπως είχε κάθε δικαίωμα, για την εκπροσώπησή του και την επιλογή των περαιτέρω ενεργειών του σε σχέση με το ακίνητό του άλλο δικηγόρο.Συνεπώς δεν υφίσταται ουδεμία περαιτέρω εμπλοκή μου με το ακίνητο του κ. Γκίκα και συνακόλουθα δεν είμαι ο αρμόδιος να απαντήσω σχετικά με παραλείψεις και ενέργειες που έγιναν ή δεν έγιναν σε σχέση με το ακίνητό του.
Κλείνοντας την παρέμβασή μου απευθύνω έκκληση προς όλους για αυτοσυγκράτηση, για παραμερισμό των όποιων διαφορών και προσήλωση στον κοινό σκοπό για την αποφυγή της κατασκευής του ΧΥΤΑ και που μπορεί να επιτευχθεί μόνον όταν όλοι είμαστε ενωμένοι.

Φιλικά,

Νίκος Μπούρμπος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου