.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Εισήγηση προς την νέα Συντονιστική επιτροπή.

Κρίθηκε απαραίτητο να υπάρχει μία Συντονιστική Επιτροπή εκλεγμένη από τους πολίτες που να στέκεται στα πόδια της, να αποφασίζει και να υλοποιεί ενέργειες ,που θα δίνει λογαριασμό μόνο στους ανθρώπους που την εξέλεξαν και σε κανένα άλλο, θα συνεργάζεται με την Αυτοδιοίκηση και σήμερα και αύριο, αλλά και θα συγκρούεται με όποιον υπονομεύει τον αγώνα, είτε επιδιώκει οφέλη από αυτόν.
Το πλήρες κείμενο , όπως διαβάστηκε στην λαϊκή συνέλευση , από τον κ. Ν.Μπούρμπο.

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Η αποψινή λαϊκή συνέλευση οργανώθηκε από την προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ενάντια στον ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ, σε συνεργασία με την Κοινότητα Γραμματικού, με μοναδικό σκοπό να οδηγήσει σε μία εκλεγμένη από τους κατοίκους, Συντονιστική Επιτροπή.
Οι λόγοι που κρίθηκε απαραίτητο να είναι εκλεγμένη η Συντονιστική Επιτροπή είναι πολλοί.
Κατ’ αρχήν μέχρι τώρα υπήρχε πρόβλημα όσον αφορά την λήψη αλλά κυρίως την υλοποίηση αποφάσεων, αφού σε κάθε συνεδρίαση η σύνθεση της προηγούμενης Επιτροπής άλλαζε. Κι έτσι αυτοί που αποφάσιζαν τη μία φορά δεν ήσαν παρόντες όταν ερχόταν η ώρα της υλοποίησης.
Ακόμη έχουμε μπροστά μας νέα δεδομένα με την ψήφιση του «Καλλικράτη». Πλέον οι αποφάσεις δεν θα παίρνονται στο κλειστό κύκλο του Γραμματικού, αλλά σε ένα κέντρο αποφάσεων, αυτό του Δήμου Μαραθώνα, στο οποίο η τοπική κοινωνία του Γραμματικού θα έχει ελάχιστη πρόσβαση. Και δε ξέρουμε σήμερα ποια θα είναι η στάση της νέας δημοτικής αρχής απέναντι στο πρόβλημα του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ.
Εν όψει αυτών, κρίθηκε απαραίτητο να υπάρχει μία Συντονιστική Επιτροπή εκλεγμένη από τους πολίτες που να στέκεται στα πόδια της, να αποφασίζει και να υλοποιεί ενέργειες, αφού πλέον το κάθε μέλος της δεν θα είναι υπεύθυνο μόνο απέναντι στον εαυτό του, αλλά και στους συμπολίτες του που το εξέλεξαν.
Κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει μία Επιτροπή που θα δίνει λογαριασμό μόνο στους ανθρώπους που την εξέλεξαν και σε κανένα άλλο, θα συνεργάζεται με την Αυτοδιοίκηση και σήμερα και αύριο, αλλά και θα συγκρούεται με όποιον υπονομεύει τον αγώνα, είτε επιδιώκει οφέλη από αυτόν.
Δεν μηδενίζουμε την προσφορά όλων όσων πέρασαν από τις διάφορες Συντονιστικές Επιτροπές κατά το παρελθόν. Απλώς θεωρούμε ότι ήρθε η στιγμή να αναβαθμιστεί ο ρόλος της Επιτροπής.
Σε καμία περίπτωση μία εκλεγμένη Συντονιστική Επιτροπή δεν οδηγεί σε διάσπαση μετώπου. Αντίθετα θα συμβάλει στην ενότητα των πολιτών ενάντια στον κοινό εχθρό που είναι ο εργολάβος και οι εντολείς του. Γιατί αυτός είναι σήμερα και θα πρέπει να είναι και στο μέλλον ο εχθρός. Κανένας άλλος.
Καλούμε κάθε πολίτη που αγωνιά για το μέλλον αυτού του τόπου να αφήσει στην άκρη τις όποιες παραταξιακές θέσεις, τις όποιες συμπάθειες ή αντιπάθειες και να στρατευτεί στον αγώνα, μέσα από την εκλεγμένη Συντονιστική Επιτροπή.
Από σήμερα και πέρα δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία για κανέναν. Από σήμερα και πέρα κανείς δε θα μπορεί να ισχυριστεί ότι κάποιοι του αφαιρούν το δικαίωμα να αγωνιστεί, ότι κάποιοι διορισμένοι παίζουν παιχνίδια, ότι δεν ακούγεται η γνώμη του.
Έχετε την δυνατότητα, το δικαίωμα και την υποχρέωση, όλοι όσοι πονάνε αυτόν τον τόπο, να θέσετε υποψηφιότητα και να γίνετε μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής.
Καλούμε όλους, αλλά ιδιαίτερα τους παλιούς κατοίκους του Γραμματικού να λάβουν ενεργό μέρος.
Σ’ αυτόν το τόπο γεννηθήκατε, εδώ μεγαλώσατε τα παιδιά σας, εδώ θα μεγαλώσουν τα εγγόνια σας. Είναι δικός σας αυτός ο τόπος. Έχετε υποχρέωση απέναντι στο χθες, αλλά και το αύριο να τον υπερασπιστείτε. Κανένας άλλος δεν μπορεί καλύτερα από εσάς να πολεμήσει.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα απομονώσετε όσους, είτε από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα ενδεχόμενα θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν την έκφραση του λαού, τη δική σας έκφραση.
Είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα βρεθεί ούτε ένας από εσάς που θα θελήσει να υπονομεύσει αυτή τη διαδικασία.
Ο δικός μας ρόλος, ως προσωρινή συντονιστική Επιτροπή, τελειώνει απόψε. Απόψε μιλάτε εσείς. Κι από αύριο, όλοι συσπειρωμένοι δίπλα στη νέα εκλεγμένη Επιτροπή εντείνουμε τον αγώνα μας. Δεν έχει σημασία ποιοι θα είναι, αν είναι παλιοί ή καινούριοι, αν είμαστε εμείς ή οι άλλοι. Σημασία έχει ότι είναι αυτοί που εσείς διαλέξατε.
Καλόν αγώνα.

Η Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου