.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Τοξική χωματερή στη Βοιωτία ;

Τά τοξικά απόβλητα, που προσδιορίζονται από 350 έως 400.000 τόνους ετησίως για την χώρα μας , αποθηκεύονται στις βιομηχανίες, μικρή ποσότητα οδηγείται στο εξωτερικό για διαχείριση και άλλα ρίχνονται σε άγνωστα μέρη (ρέματα, ποτάμια δάση και χωματερές).

lamiastar.gr
28/6/2010

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Θήβας δημοσίευμα που αποκαλύπτει ότι με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Περιβάλλοντος ετοιμάζεται χωματερή τοξικών αποβλήτων στην περιοχή. Την είδηση επιβεβαιώνει ο Διευθυντής της ΔΕΠΟΔΑ Θήβας Χαράλαμπος Τσοκανής, ο οποίος σε επαφές που είχε με το υπουργείο πληροφορήθηκε πως προβλέπονται τρεις μονάδες, μια στη Βοιωτία που θα εξυπηρετεί και την Αττική, μια στην Πάτρα και μια στην Β. Ελλάδα χωρίς ωστόσο η ΔΕΠΟΔΑΘ να έχει πάρει κάποια πρωτοβουλία γι’ αυτό. Το Υπουργείο φαίνεται πως ετοιμάζεται να δώσει λύση και στην διαχείριση των επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων καθώς υπάρχει καταδικαστική απόφαση από την Ε.Ε για τη μη διαχείριση αυτής της κατηγορίας των αποβλήτων και πολλή φιλολογία για το θέμα, καθώς αυτά τα τοξικά απόβλητα, που προσδιορίζονται από 350 έως 400.000 τόνους ετησίως για την χώρα μας , αποθηκεύονται στις βιομηχανίες, μικρή ποσότητα οδηγείται στο εξωτερικό για διαχείριση και άλλα ρίχνονται σε άγνωστα μέρη (ρέματα, ποτάμια δάση και χωματερές). Γι’ αυτό το λόγο το υπουργείο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάλεσε όσους ενδιαφέρονται για την κατασκευή μονάδων διαχείρισης επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων , να προτείνουν χώρους και τοποθεσίες για τη δημιουργία της υγειονομικής ταφής τους. «Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, δεδομένου ότι οποιαδήποτε μορφή διαχείρισης τους θα πρέπει να έχει την μέγιστη αξιοπιστία και τήρηση περιβαλλοντικών όρων. Ποιος θα το διαχειριστεί και πως θα ελέγχεται ούτως ώστε να υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα τηρηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι» σχολιάζει ο κ. Τσοκανής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου