.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Λευκίμμη - Εισαγγελείς "και καλά" τρομοκρατούν.


από ΛΕΥΚΙΜΜΗ-ΚΑΜΠΟΤΖΗ-ΒΙΕΤΝΑΜ
Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Αναμενεται θερμο καλοκαιρι στη Λευκιμμη, μια και υποτιθεται ετοιμαζονται να δωσουν αδεια στον παρανομο και χαοτικο ΧΥΤΑ.
Η Αστυνομία έχει ξαμοληθεί (από σήμερα 7 Ιουνίου 2010) μοιράζοντας σε εκατοντάδες Λευκιμμιώτες Εισαγγελικές παραγγελίες, προσπαθώντας να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας και πάλι.

Για του λόγου το αληθές σας αποστέλλουμε κλήσεις που επιδόθηκαν σε όλα τα μέλη 5μελούς οικογένειας.








μπράβο

από visitor of kavos corfu 1:45μμ, Τρίτη 8 Ιουνίου 2010
Μπράβο παιδιά συνεχίστε δυναμικά.'Εχω μιλήσει με τον κόσμο για το εν λόγω θέμα εκεί και η αντίσταση ενάντια στην κατασκεύη του ΧΥΤΑ είναι πρωτοφανής,μου έχει κάνει εντύπωση και είναι σίγουρα παράδειγμα προς μίμηση και για κατοίκους άλλων περιοχών που αντιμετωπίζουν περιβαλλόντικα εγκλήματα αλλά και άλλα προβλήματα..Και το σημαντικότερο είναι ότι οι αντιδράσεις των κατοίκων είναι αδιαμεσολάβητες και δεν έχουν καπελωθεί από κάποια πολιτική παράταξη.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς



από επισκεπτης 3:39μμ, Τρίτη 8 Ιουνίου 2010
"ΘΑ ΣΑΣ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ" .... οντως ισχυει , τους τρεχουν μεχρι το λιμανι , εκει δεν ειναι αστεια , παραδειγμα προς μιμηση ειναι που λεει και ο απο πανω αλλα αν θελουμε να λεμε αληθειες κανουν αντισταση με ΟΛΑ τα μεσα , δεν ειναι παιξε γελασε το θεμα της υγειας και το εχουν παρει πολυ σοβαρα οπως και πρεπει .


ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

από ΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ 4:44μμ, Τρίτη 8 Ιουνίου 2010
Οι κατοικοι της Λευκιμμης επειδη εχω επισκεφτει το μερος απο τοτε που ξεκινησαν τα γεγονοτα εχουν φτιαξει μια υποτυπωδη τουλαχιστον συνειδηση και καλοδεχονται ολους οσους ερχονται στο χωριο. (Αναρχικοι, κουμμουνιστες, αρστεροι ,παοκ, εξωγηινοι).
Η συντονιστηκες επιτροπες ειναι πολυ συχνες και οι Λευκιμμιωτες ζητουν κοσμο απ ολη την Ελλαδα να ειναι παρον , να λεει την γνωμη του, να βοηθαει (με οποιονδηποτε τροπο).
Αυτο τοκαλοκαιρι αν χρειαστει ολοι εκει, ολοι μαζι.
Και οπου αλλου χρειαστει μετα.
Στην τελικη ειναι και ομορφες διακοπες, με ενα επιπλεον νοημα.


Λευτερια σε ολους!




για όσους δεν ξέρουν

από αλληλέγγυος 11:32μμ, Τρίτη 8 Ιουνίου 2010
για όσους δεν ξέρουν τι έχει συμβεί όλα αυτά τα χρόνια μετά το γενικό ξεσηκωμό του 2008:

Το έργο του ΧΥΤΑ έχει ολοκληρωθεί, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει ακόμη λειτουργήσει. Είναι χαρακτηριστική η απροθυμία των τοπικών αρχόντων όλο αυτο το διάστημα να αδειοδοτήσουν το έργο, αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι η σχετική "ειρήνη" το τελευταίο διάστημα βαδίζει σε τεντωμένη κλωστή: μια ενδεχόμενη αδειοδότηση ή / και λειτουργία του έργου θα προκαλέσει ανάφλεξη στην περιοχή, και αυτό είναι γνωστό σε όλους. Χαρακτηριστικό είναι ότι το έργο φυλάσσεται τα τελευταία 2,5 χρόνια επί 24ώρου (!) βάσεως. Πριν λίγους μήνες έφυγαν τα ΜΑΤ που ήρθαν τον Μάιο του 2008 και πλέον ο χώρος φυλάσσεται από απλούς μπάτσους.

Έτσι κύλισαν τα τελευταία 2 χρόνια, με μια εύθραυστη ησυχία. Τώρα όμως, το κράτος βαζει πάλι το τεράστιο μάτι του στο γαλατικό χωριό. Ο λόγος: προτίστως χρηματικός. Αν το έργο δεν έχει αρχίσει να λειτουργεί κανονικά μέχρι την 31/12/2010, τότε θα απενταχθεί από τα χρηματοδοτικά προγράμματα και ο Σύνδεσμος Καθαριότητας θα πρέπει να επιστρέψει 3 εκατομμύρια ευρώ... Είναι πολλά τα λεφτά, γι' αυτό πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι οι βιαστές ανθρώπων και φύσης θα επιχειρήσουν να αδειοδοτήσουν και να λειτουργήσουν το τέρας. Να αναμένετε εξελίξεις πιθανότατα μέσα στο καλοκαίρι, όπως όλα δείχνουν.

Αυτά που έγιναν μάλλον θα ωχριούν μπροστα σε αυτά που έρχονται. Καλό κουράγιο στους Γαλάτες και θα είμαστε όλοι μαζί τους



επίσης

από ο ίδιος 11:37μμ, Τρίτη 8 Ιουνίου 2010
να σημειωθεί ότι πέρα από τα 3-3,5 εκατομμύρια ευρώ που κόστισε το έργο, άλλα τόσα περίπου έχει κοστίσει η... φύλαξή του.

Πώς βρίσκονται τα χρήματα όταν υπάρχει θέληση... είδατε;

Τους το έβγαλαν από τη μύτη το έργο οι λευκιμμιώτες



ΒΑΣΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗ !!

από ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΙΩΤΗΣ 10:48πμ, Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010
αγωνιστικους χαιρετισμους απο το ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ , με την σταση σας μας δινετε δυναμη και κουραγιο και για τον δικο μας αγωνα κατα του παραλογου και ξεπερασμενου απο τα πραγματα σχεδιασμου διαχειρισης απορριματων .. ΟΧΙ ΧΥΤΑ - ΧΥΤΥ , ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου