.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Η Τίνα Μπιρμπίλη για το ν/σ για την Ανακύκλωση.

econews.gr
9/6/2010

Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη μιλώντας στη Βουλή, αναφέρθηκε στις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο για την Ανακύκλωση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η υπουργός επισήμανε ότι δημιουργείται ένα σύστημα κοστολόγησης, με βάση την αρχή «πληρώνω ανάλογα με τα απορρίμματα που παράγω», ώστε να υπάρχουν ισχυρά οικονομικά κίνητρα για τη μείωση των αποβλήτων.

«Να σταματήσουμε να πληρώνουμε δημοτικά τέλη ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα της κατοικίας μας, και αυτά να συνδεθούν με την ποσότητα των απορριμμάτων που παράγουμε, ώστε να ισχύσει η αρχή της «ανταποδοτικότητας» και να καταστούμε όλοι περιβαλλοντικά περισσότερο υπεύθυνοι πολίτες-δημότες, που θα συμμετέχουμε στην ανακύκλωση και κομποστοποίηση για να μειώσουμε και τα δημοτικά μας τέλη» τόνισε η υπουργός.

«Αντίστοιχα, τα τέλη τελικής διάθεσης, που πληρώνουν οι ΟΤΑ για τη χρήση των ΣΜΑ, των εγκαταστάσεων επεξεργασίας, των ΧΥΤY (Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων), συνδέονται με τις ποσότητες που απορρίπτει κάθε ΟΤΑ, ώστε να ισχύσει η αρχή “ο ρυπαίνων πληρώνει”, ούτως ώστε να υπάρξουν και οικονομικά κίνητρα στους ΟΤΑ για να καταστούν υπεύθυνοι και ενεργοί στη μείωση και ανακύκλωση των απορριμμάτων. Αυτό θεσμοθετούμε με την τροποποίηση του ν. 2939/2001».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου