.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Ζητείται ερμηνεία.

Αγαπητοί Φίλοι,

Προσπαθώ εδώ και πάρα πολλά χρόνια να καταλάβω τη σημασία της Νομικής Επιστήμης ή την Νομική επιστήμη με τον τρόπο που εφαρμόζεται στην Ελλάδα.
Δεν θα μπορούσα να φανταστώ μια κοινωνία χωρίς τους Ιατρούς, χωρίς τους Πολιτικούς Μηχανικούς, τους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς ή τους Μηχανολόγους Μηχανικούς ή τους Βιολόγους και τους Δασκάλους , όπως και πολλά άλλα χρήσιμα επαγγέλματα . Πιστεύω ,με κάποιο τρόπο οι παραπάνω ,όπως και πολλά άλλα επαγγέλματα που παράγουν έργο και είναι χρήσιμα σε μια κοινωνία.
Φαντάζομαι από την άλλη, ότι μια υγιής μελλοντική κοινωνία θα μπορούσε να συνυπάρξει χωρίς να ασκούν το επάγγελμα οι Δικηγόροι ή για να γίνω πιο συγκεκριμένος, στην Ελληνική Κοινωνία του μέλλοντος με όσο το δυνατόν λιγότερους Δικηγόρους. Φυσικά δεν προσπαθώ να στρέψω όλο το Δικηγορικό Σύλλογο εναντίον μου, απεναντίας ζητώ τη βοήθεια του.
Ο λόγος φυσικά είναι διότι ποτέ μα ποτέ δε μπόρεσα να καταλάβω δικόγραφα, αποφάσεις δικαστηρίων και γενικά για ποίο λόγο γίνονται τα δικαστήρια στην Ελλάδα. Αφού κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει ένας συμβιβασμός και από τις δύο πλευρές και το οποιοδήποτε θέμα να σταματήσει προτού καν ξεκινήσει για το κοινό συμφέρον όλων μας.
Έτσι και τώρα προσπαθώ να καταλάβω τα αποτελέσματα της απόφασης (21-12-2009) της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.
Γίνανε κάποιες ενέργειες για να αποδείξουμε το αυτονόητο, Νομή και Κατοχή για ένα ακίνητο που μας ανήκει. Σωστά ?
 Το ερώτημα είναι:
  • Τα κερδίσαμε ή τα χάσαμε τα ασφαλιστικά μέτρα ?
  • Αν τα κερδίσαμε γιατί ο εργολάβος εξακολουθεί να είναι μέσα στην περιουσία μας ?
  • Αν τα χάσαμε, μήπως κάναμε κάτι λάθος ?
  • Μήπως η Κοινότητα Γραμματικού έπρεπε να κάνει ΝΕΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΑ ΜΕΤΡΑ ? Μήπως εδώ και 6 μήνες θα μπορούσαμε να κάνουμε και κάτι άλλο?
  • Μήπως για όποια δυνατότητα ένστασης μας δινόταν η ευκαιρία μέχρι το δωδέκατο του 2009, τώρα την έχουμε χάσει ή εξακολουθούμε ακόμα και την έχουμε ?
  • Μήπως τα ασφαλιστικά μέτρα κακώς έγιναν ?
  • Μήπως με τα ασφαλιστικά μέτρα δώσαμε έτσι στον εργολάβο κάποιο δικαίωμα ?
  • Θα μπορέσουμε να μάθουμε το ακριβές ποσό που στοίχησαν στην Κοινότητα Γραμματικού αυτά τα ασφαλιστικά μέτρα ?
Εύλογα ερωτήματα, αυτά και πολλά άλλα που αν και έχουν περάσει 6 μήνες ακόμα δεν μπορώ να λάβω κάποια απάντηση. Υπάρχει κάποιος Νομικός που θα μπορούσε να με βοηθήσει ?
Ποιο είναι το Συμπέρασμα από αυτά τα ασφαλιστικά Μέτρα ?

Με Τιμή

Κυριάκος Γκίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου