.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Απόρρητες ανασκαφές…

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός , ότι οι πολίτες του Γραμματικού , δεν γνωρίζουν για τα ευρήματα της αρχαιολογικής υπηρεσίας πέρα από κάποιες πληροφορίες που κυκλοφορούν σαν "ράδιο αρβύλα". Πιστεύουμε ότι η ενημέρωση για την εξέλιξη των ανασκαφών δεν είναι κάποιο κρατικό απόρρητο. Με όλο τον σεβασμό σε ανθρώπους που κάνουν καλά την δουλειά τους , διάχυτη είναι η εντύπωση των κατοίκων ότι η διαφθορά της δημόσιας διοίκησης θα «θάψει τα αρχαία».
Η κοινοτική νομοθεσία προβλέπει το δικαίωμα ενημέρωσης των πολιτών, των τοπικών αρχών και των ενδιαφερόμενων φορέων και άμεσης συμμετοχής και γνωμοδότησής τους κατά την διαδικασία αξιολόγησης των επιπτώσεων ενός έργου για την πολιτιστική κληρονομιά.
Επειδή λοιπόν η γυναίκα του καίσαρα πρέπει και να φαίνεται ότι είναι τίμια αλλά και δικαίωμα των κατοίκων είναι να γνωρίζουν την αρχαία κληρονομιά του τόπου που μεγάλωσαν , οφείλουν οι αρμόδιοι να φωτίσουν την σκοτεινή για πολλούς υπόθεση των ανασκαφών στον χώρο της χωματερής,Η νέα συντονιστική επιτροπή πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα άμεσα .Η κοινότητα Γραμματικού έχει καθυστερήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου