.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ...

Με τις προσωπικές πολιτικές κόντρες σας, καταφέρατε να οδηγήσετε το Γραμματικό και τους κατοίκους του σε βαθιά ύπνωση.

ATTIKA NEA - 4/6/2010
Γράφει η Πόπη Σουφλή

Το μήνυμα που έφτασε στο e-mail των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, με γέμισε ΟΡΓΗ.
Έγραφε: "Σοβαρές πληροφορίες: Φορτηγά, μεταφέρουν τις μεμβράνες προς την χωματερή, με την βοήθεια της αστυνομίας. Έγινε διέλευση φορτηγού και από την παραλία στο Σέσι. Θα έπρεπε ήδη να γνωρίζουμε τι συμβαίνει.
ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
Πού είναι τώρα οι μεγαλόσχημοι, που εμφανίζονται στις συγκεντρώσεις και μοιράζουν φυλλάδια για να τους ψηφίσουμε;
Που είναι τώρα, οι "ήρωες" Δήμαρχοι, που μας διαβεβαιώνουν ότι δεν θα περάσει κανένα απορριμματοφόρο μέσα από τον Δήμο τους;"
Δεν πιστεύω να υπάρχει έστω και ένας πολίτης, που να μην αντιλαμβάνεται ότι το μήνυμα αφορά στον ΧΥΤΑ του Γραμματικού.
Ας μιλήσουμε ανοιχτά.
Κάτοντας κάποια τηλέφωνα, πληροφορήθηκα ότι για το γεγονός, ενημερώθηκε και ο πρόεδρος του Γραμματικού, ο οποίος όμως, επειδή είχε μείνει στο σπίτι του στην Αθήνα, όπως μου είπαν, θα ήταν αδύνατο να βρίσκεται σε ελάχιστα λεπτά στον τόπο του ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ.
Ενημερώθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Σαφράς και λέγεται ότι είπε: "Κι εγώ, τι να κάνω;"
Δεν μπορώ πλέον να ξέρω, που είναι η αλήθεια και που η παραπληροφόρηση.
Επειδή όμως, έφτασε ο κόμπος στο χτένι, που λέει και ο λαός, Ως ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ!


ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ

Ακούστε, κύριοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης. Έχετε ΟΛΟΙ τις ευθύνες σας.
Με τις προσωπικές πολιτικές κόντρες σας, καταφέρατε να οδηγήσετε το Γραμματικό και τους κατοίκους του σε βαθιά ύπνωση.
Είναι δυνατόν, τόσους μήνες, ο πρόεδρος του Γραμματικού Νίκος Κούκης, να μένει, αν μένει στο σπίτι του στην Αθήνα ή έστω και στη Νέα Μάκρη;
ΟΦΕΙΛΕ να έχει στήσει έστω και ένα αντίσκηνο,σε τελική ανάλυση, ή ένα ξύλινο σπιτάκι, όπως έκανε ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΑΤΡΟΥ, που τρία χρόνια τώρα, έχει μεταφέρει τις υπηρεσίες του Δήμου του, στο ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ,και ο χώρος φρουρείται συνεχώς από εθελοντές κατοίκους και από την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, τοποθετώντας σπιτάκια ξύλινα, προκειμένου να βρίσκεται μπροστά στις όποιες δυσμενείς εξελίξεις.
Τι έκανε ο κύριος Κούκης και το κοινοτικό του συμβούλιο;
ΤΙΠΟΤΑ αντίστοιχο!
ΚΟΥΚΗΣ και ο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, έπρεπε "να κόψουν τον λαιμό τους" μπροστά στον μεγάλο ΕΦΙΑΛΤΗ και από κοινού, να ενώσουν ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ σε έναν ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ, χωρίς κόμματικές και παραταξιακές παρωπίδες.
Αντ' αυτού, καλύφθηκαν και οι δύο πίσω από εγωιστικές πολιτικές που έφεραν τους κατοίκους του Γραμματικού πρωτίστως και δευτερευόντως τις δημοτικές αρχές και τους κατοίκους των άλλων δήμων.
Σε καμία περίπτωση, παρ' όλο τις ευθύνες που έχει ο πρώην πρόεδρος του Γραμματικού Θανάσης Παπαγφεωργίου, δεν θα μπορούσα να τον κατηγορήσω ότι πρόδωσε έστω και για μια στιγμή τον αγώνα κατά του ΧΥΤΑ.
Διαφωνώ ριζικά με την απόλυτη θέση του, που εκπορεύεται και εν μέρει δικαιολογείται, από την πλήρη αποτυχία του πολιτικού του αντιπάλου Νίκου Κούκη, να παραμένει θεατής των τραγικών εξελίξεων. Τον δικαιολογώ, μέχρι ενός ορισμένου σημείου όμως.
Αν είχε πολίτική σκέψη, θα είχε εκμεταλλευτεί την αδυναμία του πολιτικού του αντιπάλοπυ και θα είχε πάρει στα χέρια του την υπόθεση. Επειδή όμως ο Παπαγεωργίου, δεν σκέπτεται ως πολιτικός, επέλεξε, λανθασμένα κατά την προσωπική μου άποψη, να "κλειστεί στο καβούκι του".
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Γραμματικού, λειτουργώντας με αλλαζονεία πολλές φορές, και με νοοτροπία "συνδικαλιστή", τελικά, κατέφερε στην ουσία, αυτό που ήθελαν κυβέρνηση, κοινοπραξία και εργολάβος: Να διχάσουν τον κόσμο, ώστε η αντίσταση των κατοίκων να είναι υποτονική και τα μηχανήματα να εργάζονται ανενόχλητα....
Δεν ξέρω πόσο περήφανος νοιώθει αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος του Γραμματικού και το Κοινοτικό του συμβούλιο, με τις δυσμενείς εξελίξεις, αλλά στη θέση του, θα είχα παραιτηθεί.
Ακόμα και με την Συντονιστική Επιτροπή, έχει καταφέρει με την πολιτική που ακολουθεί, να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και διάσπαση, ένα ακόμη θετικό για τους "εραστές του ΧΥΤΑ", στοιχείο.
Είναι αδιανόητο να προγραμματίζεται ειρηνική πορεία διαδήλωσης ανήμερα της Αγίας Τριάδας, και να συμμετέχουν 50 και 100 άνθρωποι.
Που είναι ο ΗΓΕΤΗΣ, να ξεσηκώσει τους κατοίκους του Γραμματικού;
Που είναι ο ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ, να σηκώσει τους κατοίκους του Γραμματικού από τους καναπέδες, τα σπίτια και τα καφενεία τους;
Πού είναι ο ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ, που θα εμπνεύσει στους κατοίκους του Γραμματικού την ανάγκη για αγώνα;
ΠΟΥΘΕΝΑ!
Αν μάλιστα, ισχύουν αυτά που ακούγονται, ότι δηλαδή, υπάρχουν κάτοικοι του Γραμματικού, που έχουν γραφτεί σε λίστα για να βρουν δουλειά στον ΧΥΤΑ, τότε, θα πρέπει να μιλάμε για ΠΡΟΔΟΤΕΣ!
Θέλω να πιστεύω, ότι οι φήμες αυτές, είναι απλά... φήμες, χωρίς ίχνος αλήθειας.
Με όλες τις δυσμενείς αυτές εξελίξεις, μια είναι η κίνηση που πρέπει να κάνει συμπολίτευση και αντιπολίτευση του Γραμματικού:
Ν Α Π Α Ρ Α Ι Τ Η Θ Ο Υ Ν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου