.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

H Ελλάδα εφαρμόζει εσφαλμένα τίς οδηγίες 2006/12/ΕΚ και 1999/31/ΕΚ που αφορούν αντίστοιχα τα απόβλητα και την υγειονομική ταφή των αποβλήτων.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
24/6/2010
Νέο «χαστούκι» από την Κομισιόν
Παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τον ΧΥΤΑ Φυλής



Κακοδιαχείριση αποκάλυψε ο έλεγχος στον ΧΤΑ Φυλής το 2006 (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Βρυξέλλες, Βέλγιο

Η Ελλάδα είναι μία από τις τέσσερις χώρες που παραπέμπονται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη μη ενσωμάτωση της κοινοτικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Η απόφαση που ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ελήφθη έπειτα από έλεγχο στον ΧΥΤΑ Φυλής-Σκαλιστήρη της Αττικής το 2006.
Ειδικότερα, η Επιτροπή παραπέμπει την Ελλάδα για εσφαλμένη εφαρμογή των οδηγιών 2006/12/ΕΚ και 1999/31/ΕΚ που αφορούν αντίστοιχα τα απόβλητα και την υγειονομική ταφή των αποβλήτων.
Επιθεώρηση που πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2006 στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων της Φυλής επιβεβαίωσε τις ελλείψεις στη διαχείριση από τις οποίες απορρέουν περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Εκτός από την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπει και το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και τη Γερμανία.
Η ανακοίνωση της απόφασης των Βρυξελλών έρχεται μία ημέρα αφότου το υπουργείο Περιβάλλοντος κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν προτάσεις για Χώρους Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ).
Περισσότεροι από 100.000 τόνοι επικίνδυνων αποβλήτων αποθηκεύονται σήμερα προσωρινά σε χώρους βιομηχανιών.


Στο σκαμνί και για τα ιατρικά απόβλητα


enet,gr
24/6/2010
Επίσης, η Κομισιόν παραπέμπει την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό δικαστήριο λόγω της απευθείας σύναψης σύμβασης παροχής δημοσιών υπηρεσιών για τη διαχείριση επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων στην Αττική χωρίς προηγούμενη δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου