.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2010

Σάββατο 17 Ιουλίου : Συναυλία διαμαρτυρίας.

difono.gr
7/7/2010 


Με τον Μίλτο Πασχαλίδη, τον Δημήτρη Παναγόπουλο, τον Κώστα Λειβαδά και τους LEXICON PROJECT στο Γραμματικό Μαραθώνα.

Ο σπουδαίος τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης, με συνεχή και αναλλοίωτη παρουσία στα μουσικά δρώμενα στην Αθήνα αλλά και στην επαρχία, θα πραγματοποιήσει συναυλία διαμαρτυρίας στο Γραμματικό, το Σάββατο 17 Ιουλίου παρέα με τον Δημήτρη Παναγόπουλο ,τον Κώστα Λειβαδά και τους LEXICON PROJECT, στο πλαίσιο της κινητοποίησης των κατοίκων του με αιτήματα ενάντια στο ΧΥΤΑ Μαραθώνα και υπέρ της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Οι ΧΥΤΑ είναι η χειρότερη λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων γιατί κοστίζουν ακριβά, βάζουν σε κίνδυνο την υγεία μας και καταστρέφουν το περιβάλλον (μολύνουν το έδαφος, τα υπόγεια νερά και τον αέρα). Θα μπουν στην καθημερινότητά των κατοίκων εκατοντάδες διελεύσεις απορριμματοφόρων στη λεωφόρο Μαραθώνος και μέσα από την πόλη της Νέας Μάκρης. Η ποιότητα της ζωής των κατοίκων θα υποβαθμιστεί. Και όμως υπάρχει λύση. Η ανακύκλωση με διαχωρισμό των απορριμμάτων στην πηγή, η ανάκτηση, η επαναχρησιμοποίηση και η κομποστοποίηση είναι οι μέθοδοι για τη μείωση των οικιακών και δημοτικών αποβλήτων.

Στην προσπάθεια απομάκρυνσης του ΧΥΤΑ έρχονται να συμβάλλουν ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Δημήτρης Παναγόπουλος,ο Κώστας Λειβαδάς και οι LEXICON PROJECT οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συναυλία διαμαρτυρίας στο Γραμματικό.

Ο Μίλτος Πασχαλίδης συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια προσωπικής δισκογραφικής πορείας και με το νέο του άλμπουμ «Ξένιος – Η Κρήτη Εντός Μου» δίνει για ακόμη μια φορά το στίγμα του βιωματικού καλλιτέχνη, αποδίδοντας φόρο τιμής στα 16 χρόνια παραμονής του στο Νησί.

Μαζί του ο Στέλιος Κάτσαρης στο πιάνο και ο Αντρέας Αρβανίτης στη λύρα και στο λαούτο, ο Νίκος Καρατζάς στα κρουστά τύμπανα , ο Κώστας Κωνσταντίνου στο κόντρα μπάσο και ο Νίκος Παπαναστασίου στο ακορντεόν .


Ώρα έναρξης : 21.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου