.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Περιφέρεια Αττικής:Υποψήφιος ακόμη και χωρίς χρίσμα ο Σγουρός!

 parapolitika.g
 23/7/2010

Την πρόθεσή να κατέλθει ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής ανεξάρτητα από το αν θα λάβει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ ή όχι, γνωστοποίησε και επίσημα ο Γιάννης Σγουρός.
Ο νομάρχης Αθηνών, μιλώντας στο «ΚΑΝΑΛΙ 1», ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν έχω κομματικές περγαμηνές. Τα χρίσματα τα δίνει η κοινωνία, ο λαός και κανένας άλλος. Ο αυτοδιοικητικός δεν πρέπει να είναι μακρύ χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης. Κερδίζεις στην κοινωνία αλλά χάνεις τους κομματικούς μηχανισμούς».
Επιπλέον, ο Σγουρός, ξεκαθάρισε πως δεν τον ενδιαφέρει να είναι υποψήφιος για τον δήμο Γλυφάδας, παρά την σχετική προτροπή της Ιπποκράτους. «Και οι κρίνοντες κρίνονται. Επιθυμία μου είναι να κατέβω στην περιφέρεια Αττικής, παρά το γεγονός ότι ο κόσμος θέλει να κατέβω στη Γλυφάδα», σημείωσε.
Μάλιστα στέλνοντας σαφές μήνυμα στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο νομάρχης είπε με νόημα ότι «ορισμένοι θα πάρουν απάντηση από εμένα και πιστεύω να λάβουν υπόψη τους το μήνυμά μου».
Όπως είναι φυσικό, οι δηλώσεις αυτές του Σγουρού κυριάρχησαν στον σημερινό…πρωινό καφέ της Ιπποκράτους, η οποία βλέπει πως δεν μπορεί να κρύψει κάτω απ’ το χαλί τις έριδες των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τα αυτοδιοικητικά χρίσματα. Ειδικά μάλιστα για την περιφέρεια Αττικής, όπου η νίκη για το κυβερνόν κόμμα είναι μονόδρομος, τα πράγματα περιπλέκονται επικίνδυνα, καθώς εκτός του Σγουρού, την επιθυμία του να είναι υποψήφιος έχει εκφράσει και ο Γιάννης Δημαράς.
Μάλιστα το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Δημαρά τρομάζει ακόμη περισσότερο το ΠΑΣΟΚ, αφού ο εξαιρετικά δημοφιλής στην Β’ Αθήνας ανεξάρτητος βουλευτής, θα μπορούσε να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως εναλλακτική λύση για τους απογοητευμένους -από τις κυβερνητικές επιλογές- ψηφοφόρους του κόμματος.
Τα πράγματα θα μπλεχτούν ακόμα περισσότερο για το ΠΑΣΟΚ αν τελικά η ΝΔ δηλώσει τη στήριξή της στον Γιάννη Σγουρό, τον οποίο "μετρούν" στη Ρηγίλλης σε δημοσκοπήσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου