.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Μια αντίθετη άποψη με πολλές ανακρίβειες..



attikosparatiritis.wordpress.com
Το blog της Νότιο – Ανατολικής Αττικής

23/7/2010

Διαχείριση απορριμμάτων από Ελληνική εταιρεία στη Γερμανία

Οι διαπλεκόμενοι με τους εργολάβους διαχείρισης απορριμμάτων δήμαρχοι, εμποδίζουν τη λύση του προβλήματος στην Ελλάδα



Ένα πρωτοποριακό έργο διαχείρισης απορριμμάτων στην Γερμανία ολοκλήρωσε και έθεσε σε λειτουργία η θυγατρική εταιρεία της ΗΛΕΚΤΩΡ Herhof Recycling Osnabrueck (HRO).
Το έργο, υλοποιήθηκε στην πόλη Osnabruck και εγκαινιάσθηκε την Παρασκευή 5 Μαΐου 2010. Στην τελετή των εγκαινίων ο υπουργός Περιβάλλοντος του κρατιδίου της Σαξονίας κ. Sander δήλωσε μεταξύ άλλων «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που στην εταιρεία διαχείρισης μονάδας συμμετέχει μία Ελληνική επιχείρηση» και σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρει: «… κάνατε μία επένδυση στο μέλλον, καθώς τα απορρίμματα θα διαχειρίζονται με την καλύτερη δυνατή τεχνολογία, με αποφυγή δημιουργίας εστιών μόλυνσης».
Ο Πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ Γ. Μαστοράκος, που παραβρέθηκε στην τελετή εγκαινίων, επισήμανε ότι «έχουμε επισκεφθεί μια πρότυπη μονάδα διαχείρισης και επεξεργασίας απορριμμάτων η οποία νομίζω ότι είναι συμβατή με τα ελληνικά δεδομένα. Πρέπει να πείσουμε την Ελληνική κοινωνία ότι οι χώροι διάθεσης επεξεργασίας απορριμμάτων είναι απαραίτητοι για την ελληνική πραγματικότητα με δεδομένο ότι η ανεξέλεγκτη απόθεση τους δημιουργεί περισσότερους κινδύνους, από ότι η επεξεργασία τους σε τέτοιες μονάδες αεροστεγώς κλεισμένες που δε δημιουργούν προβλήματα»
Αυτό τα έργο υψηλής τεχνολογίας κατασκευάστηκε, όπως προαναφέρθηκε, με τη συμμετοχή μιας ελληνικής εταιρείας. Απόδειξη ότι υπάρχει η δυνατότητα και στη Ελλάδα να κατασκευαστούν ανάλογα έργα, που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων στη χώρα μας και ιδιαίτερα της Αττικής.
Και αντί οι δήμαρχοι αυτού του τόπου, ο νομάρχης οι νομαρχιακοί σύμβουλοι και οι βουλευτές μας, να αγωνίζονται, να πιέζουν το κράτος, μαζί με τους πολίτες, να κατευθυνθεί η χρηματοδότηση σε τέτοια έργα, οργανώνουν διαδηλώσεις και συναυλίες για να μην γίνει τίποτα. Να μην γίνει ΧΥΤΥ στην Κερατέα ή στο Γραμματικό και σε εκατοντάδες άλλες περιοχές της χώρας. Αποτέλεσμα, να επιβάλλονται πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, που καλείται να πληρώσει ο μπατιρισμένος κρατικός κορβανάς, δηλαδή εμείς οι ίδιοι.
«Προοδευτική» πολιτική σ΄ αυτόν τον άθλιο τόπο, θεωρείται αυτή που «απαγορεύει» να γίνει ΧΥΤΥ, «απαγορεύει» να γίνει βιολογικός καθαρισμός, αλλά επιτρέπει να λειτουργούν παράνομες ρυπογόνες χωματερές, που προσβάλλουν την αισθητική μας, τον πολιτισμό μας και ταλαιπωρούν βάναυσα την υγεία και την οικονομία μας. «Προοδευτική» πολιτική που επιτρέπει, να διαρρέουν εκατομμύρια ευρώ των δημοτών, με απευθείας αναθέσεις, σε εργολάβους που διαχειρίζονται για λογαριασμό των δήμων τις παράνομες χωματερές. Οι «προοδευτικοί» δήμαρχοι, βουλευτές και νομάρχες, καλούν τους πολίτες να διαδηλώνουν, βασιζόμενοι στην άγνοια και στη φοβικότητα των πολιτών. Και από κοντά διάφοροι διαπλεκόμενοι τσάτσοι, κολλητοί όλων αυτών των “προοδευτικών¨, οι οποίοι αναλαμβάνουν αυτόκλητα το βρίσιμο και την διαπόμπευση όσων αντιδρούν στην άρνηση και την διαχρονική οπισθοδρομικότητα.
Διαδηλώσεις και συναυλίες που τελικό σκοπό έχουν, να διατηρούνται σε λειτουργία οι παράνομες χωματερές, σαν και αυτές του Λαυρίου, της Κερατέας, των Καλυβίων και του Γραμματικού, για τις οποίες, όπως είπαμε παραπάνω, διοχετεύονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στους εργολάβους που τις διαχειρίζονται με απευθείας αναθέσεις και με αναμφισβήτητο το μεγάλο κέρδος για όλους αυτούς τους εμπλεκόμενους και διαπλεκόμενους. Να μην υπάρχει αποχετευτικό δίκτυο για να κερδοσκοπούν οι βοθρατζήδες, που κοστολογούν τα βοθρολύματα ακριβότερα απ΄ ότι κοστίζει το πόσιμο νερό.
Αυτοί είναι οι προοδευτικοί δήμαρχοι της περιοχής μας, θαυμάστε τους: Λουκάς, Φιλίππου, Ιατρού, Κούκης, Μπαλής, Λοϊζος, Λεβαντής.
Ήρθε η ώρα να τους διαχειριστούμε ως πολιτικά απορρίμματα και να τους στείλουμε για ταφή, δεν τους αξίζει ούτε καν η ανακύκλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου