.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2010

Συντονιστική Επιτροπή κατά του ΧΥΤΑ Μαραθώνα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η συντονιστική επιτροπή που εκλέχτηκε από τη λαϊκή συνέλευση στις 7/6/10 σας ενημερώνει για το τι έχει γίνει έως 25/6/10.

Αποφάσισε να συνεδριάζει τακτικά κάθε Πέμπτη στο Κιόσκι, στις 7.30 μ.μ.

Συγκρότησε γραμματεία και επιτροπές. Καλεί όλους τους κατοίκους να τις πλαισιώσουν.

Αποφάσισε τη δημιουργία ταμείου για την ενίσχυση του αγώνα.

Αποφάσισε την εγκατάσταση περίπτερου στην πλατεία του Γραμματικού με ενημερωτικό υλικό για συνεχή ενημέρωση των κατοίκων και των επισκεπτών.

Την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων σε διάφορα σημεία του νέου Δήμου Μαραθώνα για την ενημέρωση του κόσμου.

Βοηθάει την Κοινότητα στην διαμόρφωση στο κιόσκι ώστε να γίνει χώρος ενημέρωσης και διαμαρτυρίας.

Συμμετείχε στη διαμαρτυρία στο Κωπηλατοδρόμιο.

Συνεργάζεται με επιτροπές κατοίκων και πρωτοβουλίες πολιτών από γειτονικούς δήμους και συμμετέχει σε εκδηλώσεις στην Αθήνα με σκοπό να προβληθούν τα αιτήματα του αγώνα μας.

Αποφάσισε να υπάρχουν δυο άτομα που θα παρακολουθούν τις εργασίες στο χώρο του ΧΥΤΑ.

Αποφάσισε τη συχνή ενημέρωση των κατοίκων με έντυπα και ανακοινώσεις.

Ετοιμάζει καταγγελία στη Β' εφορία αρχαιοτήτων και στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, για την ανασκαφή στο χώρο του ΧΥΤΑ.

Προχωρεί στη δημιουργία ιστοσελίδας για να προβάλει τις θέσεις για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων και το έγκλημα της κατασκευής ΧΥΤΑ.

Είναι σε επαφή με νομικούς για την προσβολή, σε συνεργασία με την Κοινότητα Γραμματικού και άλλους φορείς, κάθε πράξεως και αποφάσεως της Περιφέρειας σχετικής με την κατασκευή του ΧΥΤΑ (οδοί προσπέλασης κ.λπ.).

Οργανώνει συναυλία διαμαρτυρίας στις 17/7/10 με το Μ. Πασχαλίδη ,τον Δ. Παναγόπουλο και άλλους γνωστούς καλλιτέχνες.

Αποφάσισε να διοργανώσει διαμαρτυρία για τα περσινά μαύρα γεγονότα (στις 7/7/09) .Η απόφαση θα επικυρωθεί από λαϊκή συνέλευση που θα γίνει στις 2/7/10 στην πλατεία του Γραμματικού.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου