.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Σάββατο, 3 Ιουλίου 2010

Υποκρισίες...

Αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης απορριμμάτων οι δήμοι Αττικής.


Στην ανάγκη υπεράσπισης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ως αποκλειστικής αρμοδιότητας των δήμων, συμφώνησαν σε κοινή σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Τα προεδρεία της Τοπικής Ενωσης Δήμων-Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ) και του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων-Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ), του φορέα δηλαδή που κατά τον νόμο διαχειρίζεται τα απορρίμματα του λεκανοπεδίου Αττικής. Οι συμμετέχονες στη σύσκεψη εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική, «η οποία, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, επιχειρεί να εκχωρήσει την αρμοδιότητα της μελέτης, κατασκευής και διαχείρισης έργων, που αφορούν τα απορρίμματα, σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα...». Οπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ, «μια τέτοια εξέλιξη θα έχει τεράστιες κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις, θα τριπλασιάσει το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων, ενώ το οικονομικό βάρος θα μετακυλιστεί στους δημότες και θα οδηγήσει σε κατάργηση θέσεων εργασίας...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου