.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Πιέσεις στους δήμους για τις παράνομες χωματερές.

tovima.gr
22/7/2010


Μεγάλη πίεση ετοιμάζεται να ασκήσει η κυβέρνηση στους δήμους που διατηρούν παράνομες χωματερές αλλά και στον ΕΣΔΚΝΑ ώστε να πάψει η χώρα να πληρώνει υπέρογκα πρόστιμα για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας. Στη χθεσινή Διυπουργική Επιτροπή αποφασίστηκε να ενώσουν τις δυνάμεις τους ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης και η υπουργός Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη ώστε να κλείσουν διάφορα τοπικά μέτωπα.
Ηδη την Τρίτη ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιος έστειλε επιστολή στον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) με την οποία καλεί τον Σύνδεσμο να προβεί «σε άμεση δημοπράτηση των εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων που προβλέπονται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων» .
Πίσω από την επιστολή αυτή βρίσκεται η σκόπιμη, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, κωλυσιεργία του ΕΣΔΚΝΑ παρά το γεγονός ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου έχουν «ξεπαγώσει» σε τέσσερις μήνες έργα που βρίσκονταν για επτά χρόνια στα συρτάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου