.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Το μείζον ζήτημα, που υπάρχει στο Γραμματικό, δεν μπορεί να λύνεται απλώς με κατασταλτικά μέτρα.

Δηλώσεις που έγιναν ένα χρόνο πριν.

enet.gr

17/7/2009

«Το μείζον ζήτημα, που υπάρχει στο Γραμματικό, δεν μπορεί να λύνεται απλώς με κατασταλτικά μέτρα», σχολίασε για τα σημερινά επεισόδια στο Γραμματικό, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας ότι «παρόμοιες πρακτικές της κυβέρνησης, χωρίς καμία συζήτηση και προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, σίγουρα δεν λύνουν το πρόβλημα και εξαγριώνουν τους κατοίκους».
Σε ερώτησή δημοσιογράφου για το αν το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί με τη δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι "χρειάζεται ένας γενικότερος σχεδιασμός και να ξαναδούμε ορισμένα πράγματα, που είχαν σχεδιαστεί πριν μερικά χρόνια".
Τέλος ο εκπρώσοπος του ΠΑΣΟΚ παραδέχτηκε ότι η χωροθέτηση του Γραμματικού έγινε επί ΠΑΣΟΚ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι " η χωροθέτηση είχε γίνει πριν από αρκετά χρόνια με τα δεδομένα της εποχής εκείνης και στα πλαίσια ενός σχεδιασμού. Η υλοποίηση, όμως, της απόφασης έχει να κάνει με τα ευρύτερα πλαίσια πολιτικών, αυτές οι πολιτικές έχουν εγκαταλειφθεί και γι' αυτό βρισκόμαστε στο σημερινό αδιέξοδο".




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου