.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Επιστολή του κ. Κυριάκου Γκίκα πρός "Δίκτυο Μεσόγειος SOS"


Λονδίνο, 30 - Ιουλίου – 2010
Κυριάκος Γκίκας
Παύλου Κουντουριώτη 2
Γραμματικό – Αττικής
Τ.Κ 19007
Γραμματικό – Αττικής
Τηλ. 00447751370525
e-mail: kyriakosgkikas@yahoo.co.uk

ΠΡΟΣ
Δίκτυο Μεσόγειος SOS

Θέμα: « ΧΥΤΑ- Παραλία ΣΕΣΙ Γραμματικού - Η καταιγίδα στις 26/07/2010 έδειξε & απέδειξε τον εφιάλτη μας. »

Αγαπητοί Κυρίες / Κύριοι,

Εφαρμόζοντας το Κράτος μας την ίδια ακριβώς μεθοδολογία στο τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων όπως ακριβώς εφαρμόζεται στο ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ ΦΥΛΗΣ αλλά και Πανελλαδικά. Δείτε τι γίνεται στο ( Καρβουνάρι, Τεμπλόνη, Λευκίμμη κ.τ.λ.). Αποφεύγοντας από την άλλη τη ΜΗ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ με ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ στη Πηγή, και κυρίως τον ΜΗ-ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ των «ΖΗΜΩΣΙΜΩΝ – ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ» απορριμμάτων ΠΡΩΤΟΥ αναμειχθούν με τα ΑΝΟΡΓΑΝΑ, φτιάχνοντας έτσι ένα «ΤΟΞΙΚΟ ΚΟΜΠΟΣΤ» από τα σύμμεικτα απορρίμματα που βγάζουν τα Εργοστάσια Μηχανικής Ανακύκλωσης (ΕΜΑΚ). Με αποτέλεσμα το κομποστ να είναι έτοιμο, είτε για θάψιμο στον υποψήφιο ΧΥΤΑ- ΧΥΤΥ( βλέπε ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ που το παραγόμενο κομποστ θάβεται ), είτε μόνο για καύση. Και ενώ, παίρνοντας ως παράδειγμα το ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ ΦΥΛΗΣ σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, είναι αρκετό το 1/3 για να καλύψει τις ανάγκες του Λεκανοπεδίου, ενώ ταυτόχρονα να κλείσουν οι παράνομες χωματερές, με σκοπό να κλείσει παντελώς και ο ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ μακροπρόθεσμα.
Όταν αυτό το απλό πράγμα δεν θέλει το Κράτος μας να το εφαρμόσει για τους γνωστούς λόγους που δεν θα αναλύσω επί του παρόντος.
Επειδή, το «κοινό μας σπίτι, η Μεσόγειος», κινδυνεύει όπως πολύ καλά λέτε στην ιστοσελίδα σας. Μπορείτε σας παρακαλώ να συνεργαστείτε και με άλλες ΜΚΟ από όλη την Μεσόγειο και να μας απαντήσετε αν από τη δημιουργία της ΟΕΔΑ – ΧΥΤΑ – ΧΥΤY στο Γραμματικό,ότι δεν θα μολυνθεί τόσο ο Ευβοϊκός Κόλπος αλλά και ο υδροφόρος ορίζοντας που καταλήγει στο κάμπο και στη Λίμνη του Μαραθώνα ?Πόσο μάλιστα όταν μιλάμε για σύμμικτα απορρίμματα, για παραγωγή τοξικού κομποστ, για ένα υπέδαφος που δεν γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά του, και για ένα ρέμα που διέρχεται μέσα από το ΧΥΤΑ και καταλήγει στον Ευβοϊκό Κόλπο.
Θα μολυνθεί ΝΑΙ ή ΟΧΙ ο Ευβοϊκός κόλπος ?
Στο Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα της χώρας μας δεν είναι μοναδικά. Τα μοιραζόμαστε με άλλους λαούς στο «κοινό μας σπίτι», την Μεσόγειο αλλά και στην Ευρώπη. Προωθούμε την επικοινωνία μεταξύ των λαών της Μεσογείου και της Ευρώπης και τη συνεργασία για την επίλυση κοινών προβλημάτων. Στην διαφορά των πολιτισμών βλέπουμε μία πηγή γνώσης και δημιουργικότητας και όχι μια εστία αντιπαλότητας και συγκρούσεων. Επιδιώκουμε το διάλογο και τη γνωριμία των πολιτισμών, την αλλαγή των στερεότυπων που οδηγούν στον φόβο απέναντι στο ξένο και το διαφορετικό. Συνεργαζόμαστε με άλλες ΜΚΟ από όλη την Μεσόγειο για να πιέσουμε τις κυβερνήσεις μας προς την υιοθέτηση περιβαλλοντικών και κοινωνικών πολιτικών. Μοιραζόμαστε την εμπειρία μας και τους πόρους μας με άλλες οργανώσεις ανά την Μεσόγειο οι οποίες τώρα ξεκινούν την προσπάθειά τους. Βοηθάμε με προτάσεις, εκπαίδευση και αναπτυξιακά προγράμματα κοινωνίες που δεν έχουν σήμερα τα μέσα να πετύχουν την οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητά τους. Τα σύνορά μας είναι ανοικτά. Δεν φοβόμαστε να γνωρίσουμε τους άλλους.

Αποβλέποντας σε συνέχεια της αλληλογραφίας μας.

Σας ευχαριστώ θερμά

Με τιμή

Κυριάκος Γκίκας

ΠΗΓΕΣ
URL : Αγωνιστές,
Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010
URL :ΧΥΤΑ-ΣΕΣΙ Γραμματικού- Η καταιγίδα έδειξε & απέδειξε τον εφιάλτη μας. , http://exotaxyta.blogspot.com/2010/07/blog-post_2199.html
Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010
URL : Μία φωτογραφική περιήγηση στον χείμαρρο του θανάτου… ,
Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010 )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου