.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010

Μία φωτογραφική περιήγηση στον χείμαρρο του θανάτου…

 Είναι απόλυτα βέβαιο ότι οι προδιαγραφές του ΧΥΤΑ δεν θα επέτρεπαν να συγκρατηθεί ο τεράστιος όγκος νερού που έπεσε το μεσημέρι της δευτέρας στο Γραμματικό.


Είναι απόλυτα βέβαιο ότι τα τοξικά στραγγίσματα θα ξεφύγουν ακολουθώντας την θανατηφόρα πορεία προς την θάλασσα

Ο βιολογικός καθαρισμός υπό κατασκευή.Θα συγκρατήσει την ποσότητα του νερού που είδαμε την προηγούμενη δευτέρα;Ούτε για αστείο δέν θα το λέγαμε...

Από εδώ θα ξεκινάει η εφιαλτική πορεία των στραγγισμάτων προς τον Ευβοικο κόλπο.
Η αρχή του χειμάρρου. Πίσω από τον τεράστιο όγκο χώματος κατασκευάζεται ο βιολογικός καθαρισμός.


Στην πορεία το φράγμα που κατασκευάστηκε πέρυσι μετά την καταστροφική πυρκαγιά. Βρίσκεται περίπου 100 μέτρα από τον ΧΥΤΑ και έχει ήδη εξουδετερωθεί από τα μπάζα που κατέβασε η βροχή από το εργοτάξιο.Η πορεία των στραγγισμάτων θα περνάει μέσα από το ήδη πληγωμένο τοπίο από τις φωτιές του 2009Η κατάληξη της εφιαλτικής  πορείας των τοξικων στραγγισμάτων  , μέσα από τις κατοικίες , στον ευβοϊκό κόλπο .


1 σχόλιο:

  1. Μπράβο για τις φωτογραφίες σου καιτο θέμα. Πολύ χρήσιμες και αντιπροσωπευτικές του κακού που μας περιμένει

    ΑπάντησηΔιαγραφή