.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Έντονη Αστυνομική παρουσία στο Γραμματικό.

att.atticanews.gr
7/7/2010

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με την παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης στο Γραμματικό Αττικής. Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη την παρακάτω ερώτηση:

Για πολλούς μήνες πλέον, ήδη σχεδόν ένα χρόνο παραμένει αστυνομική δύναμη, και ιδιαίτερα διμοιρίες ΜΑΤ, στην Κοινότητα Γραμματικού, προστατεύοντας τα μηχανήματα του εργολάβου που κατασκευάζει τον ΧΥΤΑ Γραμματικού.

Η δύναμη αυτή χρησιμοποιείται σε μόνιμη βάση για την προστασία ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων ενώ ταυτόχρονα παρεμποδίζει ιδιώτες να μεταβαίνουν στα αγροκτήματά τους. Μάλιστα προσφάτως και συγκεκριμένα την 6/5/2010, παρεμπόδισαν ομάδα κατοίκων και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γραμματικού να μεταβούν σε ιερό ναό στη θέση Μαύρο Βουνό.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Για ποιο λόγο παραμένει αστυνομική δύναμη στο χώρο της Κοινότητας Γραμματικού, και μάλιστα νυχθημερόν, ήδη επί πολλούς μήνες;

2. Προτίθεται να απαλλάξει την περιοχή του Γραμματικού από αυτήν την περιττή αστυνόμευση; Γιατί το κόστος προστασίας της ιδιωτικής περιουσίας ενός συγκεκριμένου εργολάβου πρέπει να το φέρουν οι πολίτες; Άραγε απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες τέτοιας προνομιακής προστασίας της περιουσίας τους;

Μάκης Βορίδης

Βουλευτής Αττικής

Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου