.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Κυριακή, 4 Ιουλίου 2010

Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ, ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ


Οι κάτοικοι της περιοχής σύντομα θα αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι ένας από τους κυριότερους λόγους για τον οποίο ‘’κάποιοι’’ επέλεξαν αυτούς και την περιοχή γιά να κερδοσκοπήσουν με τα ‘’έργα’’ τους είναι επειδή τους εκτίμησαν σαν λίγους , αδύναμους και το κυριότερο με υπανάπτυκτη έως και ανύπαρκτη οικολογική αντίληψη.
Αυτό δηλαδή που δυστυχώς φαίνεστε να επαληθεύετε με την αδυναμία σας να κάνετε ανακύκλωση αλλά και από τον τρόπο και τα άγονα κεντρικά επιχειρήματα και συνθήματα του αγώνα σας κατά της κατασκευής των ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ-ΕΜΑΚ κλπ.
Αναλογισθείτε τι ‘’ανάστημα’’ θα είχε ο κ. Κούκης όταν μιλούσε στις 15/01/09 ως προσκεκλημένος στην επιτροπή περιβάλλοντος της βουλής αν είχε πραγματικά πετύχει να κάνει ‘’ανακύκλωση’’ στο Γραμματικό.
Αναρωτηθείτε πόσο ισχυρό και ηχηρό θα ήταν το χαστούκι κατά αυτής της κρατικοδίαιτης ψευτομαφίας των σκουπιδιών και των σχεδίων της γιά τον τόπο σας, αν είχατε επιτύχει να κάνετε ανακύκλωση.
Ευτυχώς όμως, αυτό που, πολύ ύποπτα, δεν ‘’κατάφερε’’ να κάνει κανένας από τους ΟΤΑ που κινδυνεύουν, το κατάφεραν ,για την Αττική, οι δήμοι Ελευσίνας και Παιανίας.
Οι δύο αυτοί δήμαρχοι , έχοντας προφανώς σε επάρκεια ότι χρειάζεται, κάνουν ορθή διαχείριση των σκουπιδιών τους, με κάποιες δικές τους προσαρμογές ο καθένας, αλλά με συγκλίνουσες πορείες με τα επιτυχημένα παραδείγματα από την Ε.Ε.
Οι επιδόσεις τους φτάνουν το 40% μείωση από την ανάκτηση-διαχωρισμό των υλικών συσκευασίας που φυσικά σημαίνει ότι το υπόλοιπο 60% να αποτελείται κυρίως από τα ‘’ζημώσιμα’’ δηλαδή αυτά που μπορούν να γίνουν ένα καλό κομπόστ έως και εμπορεύσιμης ποιότητας.
Έχουν αρχίσει εδώ και λίγους μήνες τα απαιτούμενα, επικοινωνιακά, πιλοτικά (10-20%) προγράμματα οικιακής κομποστοποίησης, που φυσικά και εύκολα πέτυχαν, και έτσι άμεσα θα στοχεύσουν στο 100% των νοικοκυριών.
Το αναμενόμενο φυσικό αποτέλεσμα θα αποδείξει στην πράξη, πλήρως και πανελλαδικά, πόσο επίπλαστο είναι το πρόβλημα των σκουπιδιών που υποστηρίζει ότι λύνει ο υπάρχων-θεσμοθετημένος σχεδιασμός.
Θα κάνει φανερό σε όλο και περισσότερο κόσμο το ολέθριο σφάλμα του υπάρχοντος θεσμοθετημένου σχεδιασμού του οποίοι είχαμε (αλλά και θα έχουνε…σκοπεύω) την ατυχία να είμαστε αποδέκτες.

Αθήνα 24/02/09

Δ.Σ.ΔΑΜΑΣΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου